Hét relatienetwerk voor de internationale ondernemer

Dinnissen wint Limburg Export Award 2018

Dinnissen wint Limburg Export Award 2018 

Dinnissen Proces Technologie uit Sevenum heeft de Limburg Export Award 2018 gewonnen. Het bedrijf kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten Leolux en Pentair-Haffmans. De prijs werd woensdagavond uitgereikt door Joost van den Akker, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Limburg, tijdens een live L1-tv-uitzending bij Neptunus Structures in Kessel, de winnaar van vorig jaar.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd voor de dertiende keer op rij uitgereikt. Net als voorgaande jaren was er een geldprijs van 10.000 euro en een kunstwerk voor de winnaar.
De vakjury koos de drie finalisten uit een shortlist van zeven Limburgse bedrijven met elk een heldere, succesvolle exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering. Bij alle genomineerden is een bedrijfsfilm geproduceerd. Deze zijn te zien via Twitter @L1, www.L1.nl, youtube.com/L1 en op website Export Sociëteit Limburg, www.exportsocieteit.nl

 

LEA Winnaar Export prijs in Kessel 600px

 

Over de winnaar

Dinnissen Proces Technologie werd in 1948 opgericht in Sevenum, waar nog altijd klantspecifieke machines en onderdelen voor de procesindustrie worden gemaakt zoals pneumatische en mechanische transportsystemen, weeg- en doseersystemen, mengers , maalinstallaties, zeefmachines en verpakkers. Het totale proces vanaf de engineeringsfase tot en met in bedrijf name wordt in eigen beheer uitgevoerd.
In de loop der jaren heeft Dinnissen zich steeds meer toegelegd op het ontwerpen en fabriceren van complete systeemintegratie van lijnen op basis van 3D-ontwerpen. Driekwart van de omzet wordt behaald buiten Nederland en ruim de helft buiten de EU met aansprekende klanten als Nestlé , Danone, Friesland Campina en Royal Canin. Dinnissen telt 185 medewerkers en wordt door de jury gekenmerkt als “een sterk Limburg maakindustrie bedrijf, werkzaam in het topsegment van haar markt. Met een hoog onderscheidende kwaliteit en innovatief vermogen. En met een stijgende exportpositie met een grote spreiding in markten en sectoren all over the world”.
www.dinnissen.nl

Over de finalisten

Leolux werd in 1934 opgericht in Venlo en ontwerpt en produceert nu op bestelling eigentijdse designmeubelen die verkocht worden via een internationaal netwerk van dealers wereldwijd. De ontwikkeling en productie vindt plaats in Venlo, een tweede productievestiging is gevestigd in Hongarije. Wereldwijd heeft Leolux 500 verkooppunten. Naast de consumentenmarkt is Leolux ook actief in de projecten- en contractmarkt. Ongeveer de helft van de omzet wordt buiten Nederland gehaald. Er werken in totaal 300 mensen.
www.leolux.nl

Pentair-Haffmans werd opgericht in 1947 in Venlo onder de naam Haffmans en ontwikkelde zich tot een toonaangevende speler op het gebied van meetinstrumenten, microfiltratie, CO2-terugwinning en verwerking van biogas. Afnemers zijn ondernemingen in de voedsel- en drankenindustrie zoals brouwerijen en de energiesector. Het bedrijf, sinds 2011 onderdeel van het Amerikaanse Pentair, telt nu ruim 200 medewerkers. 
www.haffmans.nl

Export Sociëteit Limburg

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Sponsoren zijn ING Bank, Seacon Logistics, Provincie Limburg, NV LIOF en Boels Zanders Advocaten. De eerdere edities werden gewonnen door achtereenvolgens Adams Pauken uit Ittervoort, Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo, Hauzer Techno Coating uit Venlo, Van Aarsen International uit Panheel, Scelta Mushrooms uit Venlo, Koninklijke Kusters Engineering uit Venlo, WP Haton uit Panningen, Thomas Regout uit Maastricht, Linssen Yachts uit Maasbracht, Bruynzeel Storage Systems uit Roermond/Panningen, Schmitz Foam Products uit Roermond en Neptunus Structures uit Kessel.

Vakjury
De vakjury van de Limburg Export Award bestaat uit prof. dr. J. Lemmink, hoogleraar marketing en service innovatie School of Business and Economics, Universiteit Maastricht; F. Nelissen, voorzitter Export Sociëteit Limburg; Dr. Joost van den Akker, gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg, B. de Wit , manager business development NV LIOF, Mr. E. Tromp, partner Boels Zanders NV Advocaten , Mr. H. Narinx , directeur Limburgse Werkgevers Vereniging, G. Coenen, senior overseas logistic manager/global compliance officer Seacon Logistics BV, Mr. T. Smit, Senior Vicepresident Manufacturing & Logistic Machines Océ - Technologies BV en H. van der Broeck, relatiemanager industry & food ING Bank Grootzakelijk.